Året der gik hos Artillerimuseet

Af: Per Mørkeberg – formand

Artillerimuseet er flyttet til Oksbøl By, i det tidligere Panser- og Brandbilsmuseum. Der er ligeledes oprette en nyM109A3-deling til den kørende del.

I 2020 blev det besluttet, at Artillerimuseet senest december 2020 skulle flyttes til Brandbilmuseet i Oksbøl. Det er nok de fleste bekendt at Pansermuseet i forvejen havde en udstilling her, brandbilerne skulle ud og Artillerimuseet ind. Museet i Oksbøl, som nu hedder Panser- og Artillerimuseet har her betydelig mere plads at udfolde sig på, og dermed muligheder for at opsætte udstillinger, som vi ikke før havde plads til, så alt i alt et godt bytte. Rammen for det samlede museum er Varde museer som i 2021 har købt bygningsmassen. Det er planen at vi skal blive i denne bygningsmasse indtil et nybygget museum kan stå klar i Nymindegab, realistisk set nok om en 5-6 år.  Nedenstående billeder viser lidt om den omfattende flytning af materiellet fra Varde til Oksbøl. Flytningen skete med støtte fra DAR og række frivillige fra artilleri museumsstøtteforening

Pensionering af M109A3 har åbnet mulighed for at oprettelse af en M109A3 deling i rammen af det nye Panser og Artillerimuseum. Pansermuseet havde en robust organisation som let har kunne inkludere endnu en deling i strukturen. Der har været afholdt to møde med frivillige for at holde to M109A3 i kørbar tilstand. Udfaldet af disse møder har betydet at delingen inden for kort tid vil være operationel, og hvis vi er heldige klar til Åben Hede 2022.